VRIJDAG
27.04
2018
Oranjemarkt Veldhoven
Location De Oranjemarkt, het Koningsdag evenement van Veldhoven. Van, voor Veldhoven, door Veldhoven.
Location City Centrum
Time 10:00 - 18:00
Gratis
Foto's Video
Oranjemarkt Veldhoven
Line-up

Kijk voor de line-up op www.oranjemarktveldhoven.nl

Extra Informatie

De Oranjemarkt Veldhoven

Na 21 Koninginnedagen organiseert de Oranjemarkt Veldhoven in 2018 al weer voor de vijfde keer Koningsdag, dit jaar op vrijdag 27 april. De 26e editie!

De Oranjemarkt is een niet-commerciële vrijmarkt, gratis toegankelijk, met podiumprogramma’s en vertier! Een laagdrempelig familie-evenement VAN, VOOR EN DOOR VELDHOVEN!

Kernwoorden hierbij zijn: ontmoeten, presenteren en vermaken. Jaarlijks ontvangen we ruim 20.000 bezoekers.

Schrijf nu in je agenda: ‘vrijhouden: vrijdag 27 april 2018: Oranjemarkt Veldhoven’!

Dit initiatief is niet meer weg te denken uit de Veldhovense evenementenkalender en wordt door de Gemeente, de lokale ondernemers en verenigingen en niet te vergeten de Veldhovense bevolking zeer gewaardeerd. Dit alles mede dankzij de inzet van ruim 100 enthousiaste vrijwilligers, die er elk jaar weer voor zorgen dat de bezoekers een Koninklijke feestdag wordt aangeboden.

De Oranjemarkt Veldhoven is een uniek evenement VAN, VOOR EN DOOR VELDHOVEN! Ieder jaar komt het publiek weer in grote getalen, of het nu goed weer is of niet. Zonder deze massale opkomst is er geen sfeer en geen handel. Tijdens de Oranjemarkt laat Veldhoven zien dat het bruist van de activiteiten, voor jong en oud, door jong en oud. Dat maakt het wonen, werken en leven in Veldhoven alleen nog maar beter.

Doel van de Oranjemarkt?

De Oranjemarkt Veldhoven heeft 3 doelen: ontmoeten, presenteren en vermaken. Mensen moeten elkaar in een prettige omgeving kunnen ontmoeten. Lokale en non-profit organisaties kunnen hier op een laagdrempelige manier laten zien wat ze doen en leden werven. Het evenement richt zich nadrukkelijk op families met kinderen. De rode draad is de vrijmarkt waar iedereen spullen te koop aan kan bieden, muziek kan maken of kan laten zien welke hobby je beoefent. Strikte voorwaarde is wel dat het gaat om niet-commerciële handel. De afgelopen jaren werden er zo’n 180 marktkramen verhuurd. Daarnaast nemen de kids op het terrein honderden grondplaatsen in.

Verschillende podia vormen het 2e ingrediënt van de Oranjemarkt. Op deze podia kunnen talenten en verenigingen zich presenteren met zang, dans en muziek. Van groot belang is ook het 3e doel: vermaak! Het vermaak op de OM is vooral gericht op ouders met kinderen in de leeftijd tot 14 jaar. Door zich hierop te richten, wil de organisatie van de OM Veldhoven juist families naar de markt trekken. Daarom is er inmiddels een speciaal Kinderplein, straattheater, zijn er clowns en muziekgroepen. Op de diverse terrassen kan iedereen genieten van live muziek. En…er is ook nog voldoende ruimte om te spellen te spelen. Voor de oudere jeugd wordt er elk jaar 1 grotere attractie vastgelegd. Zo was er een tokkelbaan van 30 meter hoog, een Megatrail, een klimtoren van meters hoog en diverse andere spannende activiteiten.

Al meer dan 25 jaar organiseren wij op Koninginnedag de Oranjemarkt Veldhoven. Vanaf 2014 natuurlijk op Koningsdag! In 2018 valt onze Koningsdag op vrijdag 27 april. LET OP: In 2018 wordt Koningsdag gevierd in het Citycentrum Veldhoven.

De verplaatsing van het evenement naar het Citycentrum in 2018 is noodgedwongen, maar biedt vele voordelen. Allereerst is de infrastructuur veel beter en zijn we minder weersafhankelijk doordat een groot gedeelte van het Citycentrum overdekt is. Verder liepen de inkomsten vanuit sponsoring de afgelopen jaren fors terug en ook het aantal vrijwilligers is behoorlijk geslonken. Door de stap nu te maken hebben we dit mooie evenement voor Veldhoven kunnen behouden.

Opzet Oranjemarkt

De Oranjemarkt wil zich nadrukkelijk onderscheiden van de ‘zoveelste’ commerciële braderie of vlooienmarkt… Wij kiezen bewust voor een a-commerciële opzet, gratis toegang en gratis grondplaatsen en attracties voor de kids! Daarnaast zijn de prijzen voor ‘kraamhuur’ laag. Op deze manier wordt Koningsdag in Veldhoven een echte feestdag VAN, VOOR en DOOR Veldhoven.

Tijdens de Oranjemarkt laat Veldhoven zien dat het bruist van de activiteiten. Dat maakt het wonen, werken en leven in Veldhoven alleen nog maar beter! Wij zien jullie graag op vrijdag 27 april 2018!

Interesse om actief en genietend vrijwilliger te worden bij de Oranjemarkt? Kijk dan op de VRIJWILLIGER pagina?

Ben jij of ken jij een nieuwe sponsor voor de Oranjemarkt Veldhoven? Maak dan gebruik van het informatieformulier of stuur dan een mail aan sponsoring@oranjemarktveldhoven.nl en je treedt direct toe tot de vele vrienden van de Oranjemarkt Veldhoven.
City Centrum
Meent 4
5501JK Veldhoven

Onze partners
logo Oranjemarkt Veldhoven
Uitgaanscentrum & Brasserie De Kers
logo Oranjemarkt Veldhoven
VVV Veldhoven
logo Oranjemarkt Veldhoven
Café Zaal Sint Joris
logo Oranjemarkt Veldhoven
Cafe de Stier
logo Oranjemarkt Veldhoven
Restaurant Route 66